Sunteti in momentul in care v-ati hotarat ca cel mic trebuie dus la o gradinita. Cum procedezi?

Pasul 1: Suni un prieten sau cauti pe internet gradinite din apropierea casei tale. Incercati sa gasiti intr-o raza de maxim 1-2 km departare toate gradinitele disponibilie. Ganditi-va ca iarna dupa o zapada serioasa trebuie sa duci si sa iei copilul de acolo. Poate nu vei folosi autovehiculul si atunci iei o sanuita si faci si plimbarea distractiva.

Pasul 2: Verifici siteul fiecarei gradinite si vezi daca se incadreaza in bugetul alocat, fotografii din interior/exterior, citesti despre metodele de educatie ce se vor aplica in cadrul lor si daca gasesti cate ceva despre colectivul profesoral (experienta).

Pasul 3: Iei legatura telefonic cu fiecare din cele de pe lista scurta si in primul rand iti vei face o impresie despre modul cum te abordeaza interlocutorul tau. Daca amabilitatea este cuvantul de ordine atunci programeaza o vizita in acea locatie!

Pasul 4: Ajunsi la locatie cere sa iti arate: un draft de meniu si unde este facuta mancarea, cati copii sunt intr-o grupa, pe ce se pune accent – educatie sau joaca, daca locatia este prevazuta cu aer conditionat, cand se da drumul la caldura – daca au centrala proprie sau incalzire la comun. Toate aceste aspecte mentionate sunt foarte importante, daca mancarea este adusa de la distanta pe timp de iarna copii asteapta masa care intarzie iar de multe ori temperaturile exterioare se reflecta direct si in clima din interiorul gradinitei. Vara poti sa ai un copil transpirat si iarna un copil infrigurat! Fiecare parinte stie ce doreste pentru copilul sau – educatie sau joaca. O solutie care sa se adapteze la fiecare copil in functie de capacitatile lui este optima in momentul in care discuti cu cei de la gradinita

Pasul 5: Faceti cunostiinta cu educatoarea. Explicati ceea ce doriti de la ea si modul cum se comporta copilul dumneavoastra in acest moment continuand cu ce asteptari aveti pentru urmatoarea perioada de la acesta. Daca nu rezoneaza cu dumneavoastra de la prima discutie nu este un semn bun si va trebui sa faceti un compromis.

Pasul 6: Vizitati cel putin 2 locatii diferite ca sa vedeti tot ansamblul – locatie, corp profesoral si modul de preparare al hranei. Nu va lasati prada primei impresii, e bine sa reveniti si sa mai verificati cu un ochi critic mai ales educatoarele din gradinita la care v-ati hotarat sa ajungeti.

Pasul 7: Contractul – atentie la modul cum se achita zilele de absente, perioada de concediu al gradinitei, modul de lucru in zilele de sarbatoare!

 

Mult succes in gasirea gradinitei optime si nu uitati sa ne vizitati si pe noi!

 

Echipa PRIMII PASI